Cisco moet opnieuw fors inbinden

Cisco komt dit jaar opnieuw met een winstwaarschuwing, omdat leverancier van computernetwerken 30 procent minder omzet verwacht over het derde kwartaal.

Volgens Cisco zal de omzet ongeveer op 4,7 miljard dollar uitkomen en dat is fors minder dan de om en nabij zes miljard dollar waarop de analisten hadden gerekend. Om kosten te besparen, gaat Cisco 8500 banen schrappen. Op dit moment heeft het concern wereldwijd 48 duizend mensen in dienst. Cisco neemt een last van circa 800 miljoen tot 1,2 miljard dollar in het derde kwartaal voor onder andere het sluiten van vestigingen.
Cisco wijt de slechtere resultaten aan de aanhoudend zwakke vraag naar haar producten. De netwerkleverancier zag zich daardoor gedwongen tweederde van haar voorraden af te schrijven. Cisco neemt een last van 2,5 miljard dollar voor overtollige voorraden.
Ceo John Chambers wees erop dat zijn onderneming nog niet eerder zo'n snelle achteruitgang heeft geboekt. "Dat vereist moeilijke beslissingen in een ongeëvenaard tempo", aldus de Cisco-topman. Cisco sluit niet uit dat ook het vierde kwartaal, dat op 1 juli afloopt, nog eens een omzetdaling van 10 procent te zien zal geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.