Beleggers enthousiast over redding AND

Na presentatie van het reddingsplan van elektronische uitgeverij AND reageerde de Amsterdamse beurs meteen met een stijging van de waarde van het aandeel.

Het aandeel steeg met 20 procent tot 18 eurocent. Een jaar geleden was de koers overigens nog 2,60 euro.
Het belangrijkste onderdeel van het plan is dat investeringsmaatschappij Roosland zich voor 7 miljoen gulden verplicht heeft aan een claimemissie, die voor dit najaar staat gepland. De elektronische uitgever denkt nu te kunnen overleven na een verplichte omwisseling van obligaties in aandelen, het kwijtschelden van schulden door zijn crediteuren en een claimemissie.
Investeerder Roosland wierp zich in maart op als redder van het noodlijdende bedrijf door de toezegging van 8 miljoen gulden -- 7 miljoen emissie en 1 miljoen lening - onder de voorwaarde dat de huidige houders van converteerbare obligaties hun stukken inruilen voor aandelen. Als tegenprestatie krijgt Roosland in het geredde AND 10 procent van de aandelen.
AND heeft een obligatielening uitstaan van 51 miljoen gulden die het bedrijf niet kan dragen. Het zogeheten ontwerp van akkoord houdt in dat houders van de converteerbare obligaties instemmen met de omwisseling van hun stukken in aandelen, waarmee de huidige obligatiehouders 95 procent van de aandelen in handen krijgen en de schulden vervallen.
Schuldeisers krijgen het verzoek akkoord te gaan met een betaling van hun vordering, waarbij ze AND wel 63% van de schuld moeten kwijtschelden. Op 30 juli moeten die zich uitspreken over het plan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.