Compaq sluit kwartaal in de min af

Compaq is het tweede kwartaal in de rode cijfers beland. De Amerikaanse computerproducent leed een verlies van 279 miljoen dollar tegenover een nettowinst van 388 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar.

Ook de kwartaalomzet daalde, van 10,1 miljard dollar vorig jaar naar 8,45 miljard dollar over het afgelopen kwartaal. Dit kwam overigens overeen met de eerdere verwachtingen van Compaq, alsook van analisten.
Over de nabije toekomst is Compaq niet echt optimistisch. Het computerconcern verwacht over het derde kwartaal een omzet tussen de 8 en 8,4 miljard dollar, terwijl analisten op een bedrag van ruim 9 miljard dollar hadden gerekend. Compaq bespeurt wel enige stabilisatie op de Amerikaanse markt, maar verder blijft de computermarkt grillig, aldus het concern.
Eerder deze maand meldde Compaq al dat de omzet gedurende het lopende kwartaal rond de 9 procent lager zou uitvallen dan over dezelfde periode vorig jaar en dat het een extra ontslagronde van vierduizend banen zou doorvoeren. Het concern weet de terugval met name aan de verslechterde Europese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.