Intuit lijdt verlies ondanks hogere omzet

De producent van belasting- en boekhoudkundige software, Intuit, heeft over het vierde kwartaal een verlies geleden van 61,3 miljoen dollar.

Vorig jaar boekte Intuit over dezelfde periode nog een winst van 17,1 miljoen dollar. Zonder extra kosten, zoals voor herstructureringen en acquisities, zou het verlies over het laatste kwartaal van dit jaar uitgekomen zijn op 17,1 miljoen dollar.
De softwaremaker, die tevens actief is op internet, zag de omzet toenemen met 18 procent van 162,3 miljoen naar 191,2 miljoen dollar. Die toename heeft Intuit met name te danken aan zijn online hypotheek- en salarisactiviteiten, zijn Quicken Loans-tak en zijn consumentenbelasting-activiteiten. De verliezen zijn in de hand gewerkt door een andere online-tak: Quicken.com en de terugvallende inkomsten uit advertenties en marketingactiviteiten.
Over het hele fiscale jaar genomen leed Intuit een verlies van 82,8 miljoen dollar op een omzet van 1,26 miljard dollar. Vorig jaar boekte Intuit nog een winst van 305,7 miljoen op een iets lagere omzet van 1,09 miljard dollar. Intuit rekent voor het volgende fiscale jaar op een stijging van de omzet van 15 tot 20 procent naar tussen de 1,45 en 1,51 miljard dollar. Bovendien hoopt de softwareleverancier dan ook weer winstgevend te kunnen draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-22T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.