Halfjaarverlies KPN stijgt boven miljard

Telecomconcern KPN leed over het afgelopen half jaar 1,04 miljard euro verlies. Over de dezelfde periode vorig jaar kwam het negatieve saldo nog uit op negentien miljoen euro.

Volgens KPN is de enorme toename van het verlies het gevolg van meer afschrijvingen en meer financieringskosten vanwege de aankoop van het Duitse E-Plus en de dure Umts-licenties. Daarnaast leed het concern boekverliezen op enkele deelnemingen.
De omzet nam in het tweede kwartaal toe met 17,5 procent naar 3,2 miljard euro. Alle divisies behaalden meer omzet. De divisie mobiele telefoons boekte zelfs een omzetgroei van 15 procent.
De telco verwacht over het gehele jaar 2001 een negatief nettoresultaat. De schuldenlast bedroeg eind juli 22,2 miljard euro. Om die last te verlichten, heeft KPN tot nu toe voor 2,2 miljard euro aan niet-kernactiviteiten verkocht. De doelstelling is om dit jaar voor vijf miljard euro aan bezittingen te verkopen. Het bedrijf verwacht vanaf 2003 een structurele besparing van rond de 700 miljoen euro op jaarbasis te halen. In de komende anderhalf jaar vervallen ongeveer achtduizend arbeidsplaatsen. Het afgelopen jaar verloren al ruim 2.600 mensen hun baan bij het telecomconcern.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.