Lucent boekt afgelopen jaar recordverlies

Lucent heeft over het boekjaar 2000/2001 een astronomisch hoog verlies geleden van 14,2 miljard dollar. Er komt nog meer druk op doorvoering van reorganisaties.

Over het voorgaande boekjaar wist de Amerikaanse producent van telecommunicatie-apparatuur nog een positief resultaat te behalen van 1,4 miljard dollar. Lucent lijkt steeds hardere klappen op te lopen door de aanhoudende malaise in de telecomsector. Over het vierde kwartaal kreeg het concern een operationeel verlies van 7,3 miljard dollar te verwerken op een 28 procent lagere omzet. Deze kwam uit op 5,2 miljard dollar.
Lucent ziet zich nu gedwongen nog een tandje hoger te schakelen in zijn reorganisatie-inspanningen. Het telecomconcern gaat een nieuwe saneringsronde doorvoeren, waardoor het aantal te schrappen banen op 29.000 komt. Op dit moment werken er nog 77.000 mensen bij Lucent, maar dit aantal moet halverwege volgend jaar ergens tussen de 57.000 en 62.000 schommelen. Lucent wil zijn personeelsbestand tevens terugschroeven met het oog op de geplande verkoop van zijn optische glasvezeldivisie. Het concern is overigens niet erg optimistisch over de toekomst. Volgens Lucent zal het segment van de glasvezelmarkt waar het zich op richt volgend jaar met nog eens tien procent inkrimpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.