UPC belandt op strafbankje Amsterdamse beurs

Euronext Amsterdam heeft kabelaar UPC vanwege zijn wankele vermogenspositie met onmiddellijke ingang op het strafbankje van de beurs geplaatst.

Eind september noteerde UPC een negatief eigen vermogen van 740 miljoen euro. Daarnaast torst het kabelconcern een schuldenlast van acht miljard euro met zich mee. Gezien de kwartaalresultaten mag niet worden verwacht dat UPC binnen afzienbare tijd uit de zorgen is. Over het derde kwartaal kwam het nettoverlies uit op 711 miljoen euro. Ook de omzet kwam lager uit: op 342 miljoen euro, 4 procent minder dan over het kwartaal ervoor.
 
Ondanks de onzekere toekomst die UPC te wachten staat - het concern moet binnen drie maanden zijn vermogenspositie zien op te krikken, anders verdwijnt het van de beurs - blijft het kabelconcern vasthouden aan zijn winstdoelstelling voor 2002.
De koers van het aandeel UPC is dit jaar met 95 procent gedaald. In januari was het concern nog ruim 16 euro per aandeel waard, maar gisteren was daar nog maar 51 eurocent van over. Het aandeel UPC kelderde gisterochtend met ruim 12 procent in een reactie op het slechte 'eigen vermogen'-nieuws en het uitblijven van concrete plannen om het financiële fundament van het bedrijf te verbeteren.
 
Over het gehele jaar 2001 verwacht UPC iets minder verlies dan eerder was voorspeld. In plaats van 200 miljoen euro, zal het concern volgens de jongste prognoses een verlies gaan lijden tussen de 185 en 190 miljoen euro. De omzet over dit jaar zal volgens UPC uitkomen op 1,2 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.