Linux-informatie op papier en sites

Het fenomeen Linux wordt steeds populairder. Dat is af te zien aan de hoeveelheid informatie in bladen en op websites.

Er bestaan diverse gespecialiseerde bladen, maar is de uitgebreidste en actueelste informatie over Linux is nog altijd te vinden op internet.
Opvallend is de trend van het samengaan van websites en bladen. Sites krijgen dankzij de popularisatie van Linux een papieren uitingsvorm en bladen gaan vergezeld van een digitale kant. Een voorbeeld is het linux journal dat sinds deze maand een gespecialiseerde dochter heeft: embedded linux journal (http://embedded.linuxjournal.com). Dat blad is geheel gewijd aan het gebruik van het 'open source' besturingssysteem voor kleine, gespecialiseerde apparatuur waar de software veelal is ingebed in de hardware.
Er zijn nog sites die alleen dat zijn. Van oudsher is linux.org een bekende bron voor gebruikers, of zij nou groentjes of ervaren pinguïnfans zijn. Sinds de entree van het 'open source' besturingssysteem in de commerciële wereld is er http://linux.com dat dezelfde soort dienst wil bieden, maar dan aangevuld met nieuwsflitsen.
De nieuwssite slashdot (http://slashdot.org) is in 1997 opgezet om een overzicht - met discussiemogelijkheden - te bieden van interessante gebeurtenissen en informatie (kortom nieuws) op gebieden die techneuten kunnen interesseren.
In de praktijk is Linux een veelvoorkomend onderwerp en is het overzicht zelf inmiddels redelijk onoverzichtelijk.
Nieuwkomer geekboys.org biedt hier uitkomst. Deze site biedt een op persoonlijke smaak aan te passen overzicht van de nieuwskoppen van een slordige tweehonderd andere sites, waaronder Slashdot. Een echte oudgediende is de linux gazette (http://www.linuxgazette.com), die zo op informatie is gericht dat de opmaak ronduit kaal is. Een pluspunt van die nadruk op functie is dat dit digitale blad zonder kwaliteitsverlies als tekstbestand verkrijgbaar is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.