Borland groeit met name buiten de VS

Softwarehulpmiddelontwikkelaar Borland krikt zijn bedrijfsresultaat iets omhoog. Naast positieve cijfers meldt het bedrijf vooral buiten de VS te groeien.

Borland tekende over zijn vierde financiële kwartaal voor een winst van 8,4 miljoen dollar, terwijl de onderneming over hetzelfde kwartaal vorig jaar nog een verlies van drie miljoen dollar kende. Over het hele jaar bereikte het bedrijf een omzet van 191 miljoen dollar, een stijging van 9 procent ten opzichte van de resultaten van vorig jaar. Borland verwacht het komende jaar de omzet met 20 procent te kunnen verhogen. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zegt vooral veel te verwachten van opkomende markten in China, Korea, India en Latijns-Amerika.
Met 260 miljoen dollar in kas heeft het bedrijf een goede positie om interessante bedrijven in te lijven. November vorig jaar kocht het bedrijf ASP Bedouin (application service provider) om software-ontwikkelaarprogramma's in een verhuurmodel aan te bieden. Het bedrijf verwacht dat deze markt de komende drie jaar sterk zal groeien. Analisten denken dat toekomstige acquisities door Borland met name in deze asp-hoek plaats zullen vinden.
Het bedrijf geeft aan meer aandacht te willen besteden aan hulpmiddelen om applicaties in hun levenscyclus te ondersteunen en om software-ontwikkeling te versnellen. Daarnaast wil het bedrijf een vooraanstaande rol spelen in software-ontwikkeling over verschillende platformen heen. Deze opzet stelt programmeurs in staat om software voor meerdere platforms tegelijkertijd te ontwikkelen om zo de kosten binnen de perken te houden.
Na lange tijd met de Linux-tak van Corel geflirt te hebben gaat Borland nu zijn eigen ontwikkelhulpmiddel voor het Linux-platform in de markt zetten. Op de Linux World Expo volgende week in New York komt het bedrijf met meer nieuws over het zogenaamde Kylix-product naar buiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-26T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.