IBM laat ambities op het Linux-terrein zien

IBM heeft tijdens de LinuxWorld conferentie in New York zijn 'commitment' aan het open besturingssysteem Linux meer dan waar gemaakt.

is het eerder aangekondigde Linux-project, dat een omvang heeft van 1 miljard dollar, met name bedoeld voor de ontwikkeling van gespecialiseerde'high value' software zoals IBM's WebSpheremiddleware. Met de Linux-productreeks hoopt IBM hogere winstmarges te kunnen boeken dan met zijn huidige besturingssystemen.
IBM heeft voor de verwezenlijking van zijn Linux-ambities het Duitse SuSE Linux AG in de arm genomen, een'third party' ontwikkelaar van Linux software, die ondersteuning kan geven aan het wereldwijde IBM-klantenbestand op het terrein van het moeilijkste codeniveau (niveau 3).
IBM maakte tevens plannen bekend om Linux toe te voegen aan de lijst van'run-time' omgevingen, die worden ondersteund door zijn Numa-Q multiprocessing servers. Bovendien is het van plan om kant-en-klare Linux supercomputerclusters te verkopen op de commerciële markt, in plaats van alleen aan onderzoeksinstellingen en -bedrijven. Daarnaast kondigde IBM onder meer een Linux-versie aan van de Domino Workflow-software die wordt geleverd door softwaredochter Lotus. Tenslotte demonstreerde'Big Blue' ook nog de grafische software van Linux op een polshorloge, daarmee aantonend dat Linux ook prima geschikt is voor'embedded' applicaties.
Volgens IBM is 2001 het jaar waarin Linux geaccepteerd wordt in de zakelijke markt. De deal met het Duitse SuSE is onderdeel van IBM's plannen om de komende drie jaar 300 miljoen dollar aan Linux-ondersteuning te besteden. Deze financiële injectie is slechts een deel van de 1 miljard dollar die IBM de komende periode in totaal aan Linux wil besteden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-01T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.