Fujitsu Siemens wil Europese top-5 positie

Fujitsu Siemens streeft naar een ambitieuze uitbouw van zijn positie in Europa. Het Japans/Duitse concern investeert de komende drie jaar 750 miljoen dollar om met zijn business-units tot de top vijf te kunnen behoren in 25 Europese landen.

Daarbij gaat het achtereenvolgens om consumenten PC's, zakelijke PC's, servers, data-opslag ennotebooks.
Op dit moment zit Fujitsu Siemens in Europa al in de top vijf als het gaat ommainframes - vlak achter IBM - en Unix- en NT-boxen. Op het terrein van mobiele apparatuur neemt de Japanse/Duitse combinatie slechts de achtste plaats in.
Maar Fujitsu Siemens hoopt via de introductie van nieuwe mobiele producten snel verbetering in deze stand te kunnen aanbrengen. Zo overweegt het concern een mobiele'Wallet-PC' voor NT op de markt te brengen. Volgens het bedrijf is het apparaat iets groter dan een Palm en moet het gaan draaien op een Pentium III processor. Pas over enkele maanden beslist het concern of het project ook daadwerkelijk van de grond komt.
Ondertussen is Fujitsu Siemens ook bezig met de ontwikkeling van eenPocket-PChandheld met eenembedded draadloze Lan-connectiviteit. Verwacht wordt dat dit mobiele apparaat eind dit jaar op de markt komt. Fujitsu richt zich bij de ontwikkeling van de mobiele apparatuur op Bluetooth en W-Lan net-technologieën. Maar samen met moederbedrijf Siemens wordt ook gekeken naar Bluetooth en GPRS connectiviteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.