Microsoft stopt gratis ondersteuning Windows

Vanaf juni volgend jaar kleedt Microsoft de gratis ondersteuning voor Windows 98 en Windows NT Workstation 4.0 langzaam maar zeker uit.

Eind juni 2003 stopt het bedrijf helemaal met de ondersteuning.
Om het in Microsoft-termen te zeggen: "Vanaf juni volgend jaar wordt de ondersteuning overgeheveld naar een uitgebreide ondersteuningsfase, waarbij deQuick Fix Engineering (QFE)-patches niet langer gratis beschikbaar zijn." Daarna komen beide besturingssystemen terecht in de niet-ondersteunde fase, waarbijpatches enfixes nog wel beschikbaar zijn via de verkoopkanalen en online bronnen, maar Microsoft geen directe ondersteuning meer geeft.
Op zich is het opmerkelijk dat Microsoft zo duidelijk aangeeft dat wat haar betreft de levenscyclus van het product ten einde loopt. Rond het vorige besturingssysteem, Windows 95, bleef het lang onduidelijk wanneer de ondersteuning zou ophouden. Volgens Microsofts eigen richtlijnen mag een besturingssysteem tot drie jaar na de lancering alsmainstream worden beschouwd. Dat betekent dat het via alle normale kanalen wordt verkocht en ondersteund. Daarna breekt dus kennelijk de uitgebreide fase aan (waarin in feite meer wordt afgesloten dan uitgebreid), gevolgd door de niet-ondersteunde fase.
Met andere woorden: de levensduur van Microsofts besturingssystemen bedraagt drie à vier jaar. Daarna moeten de gebruikers toch echt overstappen op een volgende versie. Tenminste, als het aan Microsoft ligt...

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.