Sun lanceert prijsvriendelijke werkstations

Sun Microsystems wil de markt voor low end Linux- en Windows NT-werkstations bestormen met het nieuwe laaggeprijsde werkstation Sun Blade 100.

De Sun Blade 100, die voor de lancering de codenaam 'Grover' had meegekregen, wordt voor een prijs van 995 dollar via de SunStore internetsite aan de man gebracht. Dat is de helft van de prijs van zijn bestaande Ultra5low end werkstations en, misschien belangrijker, fors goedkoper dan de op de Intel-processoren gebaseerde werkstations van Dell, Hewlett-Packard, Compaq en IBM.
De Sun Blade 100 is onder andere uitgerust met de 500 Mhz 'Hummingbird' UltraSparc-IIe processor, die Sun ook toepast in zijnlow end Netra-servers. Voorts bevat de Blade 100 128 Megabyte tot 2 Gigabyte werkgeheugen en een 15 Gigabyte, 7200 RPM disk drive. Er bestaat ruimte voor nog een disk drive, waarmee de opslagcapaciteit kan worden verdubbeld. Tenslotte is de Blade 100 voorzien van een PGX64-chipset, een variant op de ATI Rage XL chipset, met 8 Megabyte video-geheugen.
Ook op het gebied van data-opslag, komt Sun ook met een nieuw product. Daarbij gaat het om een kant en klaar'storage area netwerk'-pakket voor onder andere middelgrote ondernemingen. Sun verlaagt daarmee de drempel voor deze klanten om deze tot dusverre nogal kostbare toepassingen aan te schaffen. Volgens Sun ligt de prijs van het kant en klare netwerk-pakket 30 procent onder de prijs die nu voor optelsom van de afzonderlijke componenten geldt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra