Eerste Internetbank in Europa dicht

Voor het eerst sluit een Europese Internetbank zijn poorten, in dit geval zelfs nog voor hij online ging. Het betreft You.ch.

In het land waar de banken tot in de hemel groeien, is de internetbank You.ch twee maanden na het verkrijgen van zijn bankvergunning dicht. Het gaat om een dochter van de financiële holding Vontobel uit Zürich.
Het bedrijf heeft intussen 170 miljoen Zwitserse franken gekost, waarvan een bedrag van 63 miljoen ZwFr als projectkosten. De bank werd al een jaar lang voorbereid en was nog niet in bedrijf. De bedoeling was in het voorjaar 'open' te gaan.
De sluiting is opmerkelijk in de Duitstalige financiële markt, waar de grootste en oudste internetbanken van Europa opereren, zoals Deutsche Bank. You.ch heeft het moeten afleggen tegen Swissnetbank.com, die half december zijn virtuele poorten opende en daarmee de eerste in Zwitserland was.
De Zwitsers hebben, ondanks hun voorliefde voor banken, op internet steeds de primeur aan de Duitsers gelaten, waar Netbank.de al in april 1999 als eerste in Europa online ging. Toch geeft een Zwitsers onderzoek uit januari van netwoche.ch de indruk, dat het Zwitserse publiek weinig tegen online bankieren heeft: 77% is gebruiker van online bankieren. De ontwikkeling is al zover, dat de Dresdner Bank een tool voor geldovermaking voor banken heeft ontwikkeld, Openadaptor, dat als open source de markt op zal komen.
Het is niet alleen maar traagheid en doem in Zwitserse, financiële kringen. Het Zwitserse-financebedrijf Firstquote.com biedt sinds deze maand een realtime beursoverzicht van 200 beurzen en daarmee toegang tot de waarde van 1,6 miljoen verschillende aandelen- en soortgelijke koersen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-05T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.