Tucows wijst op privacy-gevaren internet

Een van de top-vijf internetregistreerders, Tucows, heeft gewezen op de privacygevaren bij de registratie van domeinnamen.

Volgens Tucows-topman Elliot Noss "gaan bij de registratie van domeinnamen de privacybelangen ten koste van de zakelijke belangen". Op het moment dat .com, .org of .net domeinnamen worden geregistreerd, zijn de naam, het telefoonnummer, het e-mailadres en het thuis- of bedrijfsadres van de geregistreerde wereldwijd via het web toegankelijk. Dat is nu eenmaal het gevolg van de procedure die de Icann hanteert.
Noss signaleert een trend waarbij steeds meer van deze gegevens in de algemeen toegankelijke Whois-database zonder toestemming worden gebruikt voor verkoopdoeleinden. Volgens Tucows wordt de privacy van de gebruikers door de registratie-organisaties niet serieus genomen. Het pleit er dan ook voor de procedures aan te passen, zodat geregistreerden er zeker van kunnen zijn dat hun persoonlijke gegevens niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.
Het Canadese Tucows biedt zowel algemene domeinnamen aan als top-niveau domeinnamen voor landen. Bovendien wil het gaan optreden als exclusief registreerder van het .info domein, dat het Afilias-consortium gaat beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.