Palm via Extended in zakelijke markt

Palm wil een serieuze positie verwerven in de zakelijke markt door de overname van de mobiele informatiemanagement leverancier Extended Systems.

Met de overname is een bedrag van 264 miljoen dollar gemoeid.
Palm, leverancier vanhandhelds en bijbehorende software, wil via de overname van Extended Systems de financieel managers (cio's) binnen bedrijven voor zich winnen. Volgens Palm vormt Exended Systems "de lijm die complexe zakelijke applicaties met het gemak van handheld computers kan verbinden."
Extended Systems is gespecialiseerd in het laten communiceren van handhelds met zakelijke back end servers. Via die weg kunnen financieel managers voortdurend draadloos op de hoogte blijven van de (financiële) stand van zaken binnen hun onderneming.
Het is de bedoeling dat Palm de handheld productenreeks van Extended opneemt in zijn programma en daarnaast gebruik maakt van Extendeds kennis en ervaring op het gebied van verkoop en ontwikkeling. Extended kan op zijn beurt profiteren van Palms intensieve relatie met andere leveranciers van mobiele apparatuur en zijn ruime financiële reserves.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.