WoLlige toestanden bij Amazon.com

De aandeelhouders van Amazon.com, de internet-winkel die lang gold als hét voorbeeld voor vele dotcoms, voelen zich door ceo Jeff Bezos ernstig misleid.

Het lijkt erop dat ook de Verenigde Staten nu een World-Online-schandaal hebben, want er zijn vele parallellen te trekken tussen de twee zaken. Zo ligt president-directeur Jeff Bezos zwaar onder vuur, mede omdat hij - net als Nina Brink - eigen aandelen zou hebben verkocht voordat de koers daarvan ging dalen. Ook vinden de aandeelhouders - net als hun WOL-lotgenoten - dat zij foute en misleidende informatie hebben gekregen over de financiële conditie van het internet-bedrijf. Verschillende inkomsten die alscash in de boeken van Amazon waren vermeld, bleken in werkelijkheid risicovolle aandelen in andere ondernemingen. Volgens de aandeelhouders zijn zij nooit op de hoogte gebracht van het feit dat het bedrijf miljoenen dollars verloor met investeringen in andere firma's.
Daarom heeft een deel van de aandeelhouders besloten een rechtszaak aan te spannen tegen Amazon.com. De advocaten van de gedupeerde aandeelhouders eisen van Jeff Bezos dat hij meer financiële informatie vrijgeeft. Opmerkelijk is dat Bezos enkele dagen eerder de kleine beleggers nog waarschuwde om niet in bedrijven als Amazon te investeren. "Wij zijn geen belegging waarmee je rustig kunt slapen elke nacht", stelde Bezos. "Intgendeel, wij zijn een zeer wispelturige investering!"

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-23T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.