Nieuwe Linux-kernel gericht op servermarkt

De aanpassingen van de nieuwe Linux-kernel zullen eerder zijn gericht op servers dan op desktops. Dat hebben de software-ontwikkelaars bekend gemaakt.

Zij wijzen erop dat het aangepaste besturingssysteem vooral is bedoeld als concurrent voor Windows 2000, met uitgebreide ondersteuning voor zakelijke applicaties en mobiele gebruikers. In de aanstaande versie 2.5 van de Linux-kernel is een netwerkinterface opgenomen, die is ontworpen voor de ondersteuning van omvangrijke opslagapparatuur en een beter gebruik van de Linux-distributie-opties mogelijk maakt. De nieuwe kernel ondersteunt tevens een efficiënter energiegebruik in laptops.
Volgens kernel ontwikkelaar Ted Ts'O van VA Linux zijn de veranderingen in de kernel in eerste instantie gericht op servers, niet op desktops. Maar Ts'O wilde niet zeggen wanneer de Linux 2.5 kernel precies op de markt komt. Hij houdt het op een tijdspanne van negen tot achttien maanden. Het echte werk zal de komende maanden beginnen, zodat een lancering in de tweede helft van 2002 mogelijk wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.