Lek in Microsofts website-software

De Microsoft-software die miljoenen internetsites draaiende houdt - Windows 2000 server software - bevat een ernstig beveiligingslek.

Volgens beveiligingsdeskundigen van eEye Digital Security kunnen kwaadwillende hackers het lek benutten om vrijwel alle informatie op de sites te bekijken, te veranderen of te stelen. Microsoft neemt de ontdekking van de beveiligingsexperts zo serieus, dat het inmiddels contact heeft opgenomen met een groot aantal intensieve gebruikers van de riskante software. Daarnaast heeft het softwareconcern er bij de gebruikers op aangedrongen zo snel mogelijk opgewaardeerde reparatie-software (patches) te installeren. Dit nieuwste lek staat niet op zich. Al eerder werden beveiligingshiaten ontdekt in de Microsoft-software die internetsites runt.
Het meest recente lek in de Windows 2000 Servers die de Internet Information Server 5.0 aanstuurt, kwam al op 19 april boven water. Maar Microsoft heeft deze wetenschap zo lang mogelijk onder de pet gehouden, in afwachting van een adequatepatch. Inmiddels is deze dus beschikbaar.
Overigens heeft Microsoft tevens bekendgemaakt actie te ondernemen tegen websites waarop een gekraakte versie van de Windows Media Player wordt aangeboden. De complete versie van de Media Player 8.0 wordt alleen uitgebracht voor het nieuwe Windows XP, zo is althans het plan van Microsoft. Maar door de kraakacties is Player 8 nu ook op oudere Windowsversies te vinden. Microsoft probeert dan ook met alle macht verdere illegale verspreiding van de software te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.