Microsoft geeft weer af op open source

Microsoft, dat sinds kort broncodes op bescheiden schaal beschikbaar stelt, blijft volhouden dat de ontwikkeling van open-source-software de industrie bedreigt.

senior vice-president of advanced strategies, zei deze week tijdens een lezing voor de Stern School of Business, dat de open-source beweging van ontwikkelaars verlangt dat ze materieel en intellectueel eigendom weggeven. Bovendien zorgt open-source-software voor instabiele en slecht beveiligde producten, aldus Mundie.
Beveiliging is een heikel punt voor Microsoft, dat deze week het zoveelste beveiligingslek dichtte in de serie Windows-2000-servers. Steve Lippner, manager van Microsoftssecurity response center, vertelde persdienst Computerwire dat open source software geen garantie is dat zwakke plekken in de beveiliging ook aangepakt worden. Dat de code beschikbaar is, wil niet zeggen dat iemand de tijd en moeite neemt om de software uitentreuren te testen. Bij Microsoft gebeurt dat wel en door gekwalificeerd personeel, aldus Lippner.
Dat Microsoft zo hamert op de nadelen van open source software, komt ongetwijfeld doordat het bedrijf de hete adem van Linux in de nek voelt. De onderneming beweert ook dat het al tien jaar de broncode aan ontwikkelaars beschikbaar stelt. De recente aanval van Microsoft op open-source-software leidde ook onmiddellijk tot een reactie. Orem, een Amerikaanse ontwikkelaar vanembedded software die broncodes vrijgeeft en zegt zijn intellectueel eigendom niettemin succesvol te beschermen, kwam meteen na de uitval van Microsoft met een persbericht. Voor Orem is het duidelijk: Microsoft heeft geen antwoord op de bedreiging die open-source-software voor het bedrijf vormt en zoekt zijn toevlucht tot doorzichtige pr-stunts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Nico Dikstaal


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.