HP ondersteunt nieuwe Linux standaard

Hewlett Packard investeert in de nieuwe 'Linux Standard Base'. De investering bedraagt rond de 250 duizend dollar, terwijl HP ook een onbekend aantal software-ontwikkelaars ter beschikking stelt.

Daarnaast heeft HP zich in navolging van IBM aangesloten bij de Free Standards Group (FSG), die zich inzet voor de Linux Standard Base (LSB). Volgende maand maakt de FSG nadere specificaties van de LSB bekend. De steun van HP aan LSB brengt met zich mee dat HP alleen nog maar pc's, servers en software zal aanbieden met Linux van distributeurs die zich houden aan de standaard. Een en ander zal volgens HP leiden tot bredere acceptatie van Linux onder gebruikers en ontwikkelaars.
De steun van HP aan de nieuwe standaard moet worden gezien als een poging van HP om zich als voornaamste aanbieder van Linux te profileren. Overigens niet als enige: IBM heeft zes maanden geleden bekendgemaakt dat het dit jaar een miljard dollar zal investeren in het besturingssyteem en heeft zich ook al aangesloten bij de Free Standards Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-10T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.