Intel werkt aan notebook-architectuur

Intel werkt aan een compleet nieuwe architectuur voor notebooks. De infrastructuur moet in 2003 op de markt komen.

Nu werkt 's wereld grootste chipbakker nog met processors die gebaseerd zijn op technologie die het in zijn desktops gebruikt. Met een compleet nieuwe chip-serie voor notebooks wil Intel forse prestatiewinsten boeken ten opzichte van huidige mobiele cpu's.
Veel is er nog niet bekend over de nieuwe architectuur. Frank Spindler,general manager van Intels Mobile Platform Group, wilde tegenover de Engelse nieuwsdienst ComputerWire wel kwijt dat draadloze technologieën als Bluetooth geïntegreerd worden in de chips en dat een geavanceerde manier om energie te besparen gebruikt gaat worden. Met minder energieverbruik, meer kloksnelheid en geïntegreerde functionaliteit wil Intel de concurrentie, in de vorm van AMD en mindere mate Transmeta, op ruime afstand houden.
Tot de nieuwe architectuur er is, gebruikt het concern uit Santa Clara voorlopig de Pentium III-technologie voor zijn notebookchips. Binnenkort verschijnen de eerste M Series cpu's die geproduceerd zijn met de 0,13 micron technologie. De processors komen in de kloksnelheden 866 MHz, 933 MHz, 1 GHz, 1,06 GHz en 1,13 GHz op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-27T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.