HP kiest vrijwillige bezuinigingsoperatie

Hewlett-Packard heeft zijn personeel gevraagd vrijwillig in te stemmen met een loonreductie van maximaal 10 procent over de komende vier maanden.

Een andere mogelijkheid is dat personeel versneld achterstallige vakantiedagen opneemt. Een optie die Sun weken geleden ook al aan zijn personeel heeft voorgehouden om bezuinigingen door te voeren.
HP hoopt op deze wijze te kunnen voldoen aan de naar beneden bijgestelde financiële doelstellingen, zonder dat daarvoor gedwongen ontslagen nodig zijn. Volgens het bedrijf heeft inmiddels 97 procent van de werknemers ingestemd vrijwillig aan de bezuinigingsoperatie deel te nemen.
De vrijwillige bezuinigingactie van het HP-personeel komt bovenop de interne bezuinigingsmaatregelen die eerder al zijn aangekondigd, zoals een beperking van de mobiele telefoonkosten, een inkrimping van het wagenpark en een restrictie op reizen. Hoeveel de optelsom van al deze bezuinigingsacties HP zal opleveren, is niet duidelijk. Wel volgt Hewlett-Packard met de operaties op een geheel eigen wijze het spoor van bedrijven zoals Adobe, Compaq en Xilinx. Al deze bedrijven sluiten tijdens de begin-juli vakantie in de Verenigde Staten een deel van hun productiefaciliteiten om kosten te besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.