Managed hosting door True

HP kiest vrijwillige bezuinigingsoperatie

 

Hewlett-Packard heeft zijn personeel gevraagd vrijwillig in te stemmen met een loonreductie van maximaal 10 procent over de komende vier maanden.

Een andere mogelijkheid is dat personeel versneld achterstallige vakantiedagen opneemt. Een optie die Sun weken geleden ook al aan zijn personeel heeft voorgehouden om bezuinigingen door te voeren.
HP hoopt op deze wijze te kunnen voldoen aan de naar beneden bijgestelde financiële doelstellingen, zonder dat daarvoor gedwongen ontslagen nodig zijn. Volgens het bedrijf heeft inmiddels 97 procent van de werknemers ingestemd vrijwillig aan de bezuinigingsoperatie deel te nemen.
De vrijwillige bezuinigingactie van het HP-personeel komt bovenop de interne bezuinigingsmaatregelen die eerder al zijn aangekondigd, zoals een beperking van de mobiele telefoonkosten, een inkrimping van het wagenpark en een restrictie op reizen. Hoeveel de optelsom van al deze bezuinigingsacties HP zal opleveren, is niet duidelijk. Wel volgt Hewlett-Packard met de operaties op een geheel eigen wijze het spoor van bedrijven zoals Adobe, Compaq en Xilinx. Al deze bedrijven sluiten tijdens de begin-juli vakantie in de Verenigde Staten een deel van hun productiefaciliteiten om kosten te besparen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×