Managed hosting door True

Pc blijkt belangrijkste technologie

 

Twintig jaar na de introductie door IBM is de personal computer de belangrijkste technologie geworden op het werk en vergelijkbaar met de positie van de tv thuis.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van Gallup in opdacht van Microsoft. Volgens de Gallup-studie is de impact van de pc op het werk diepgaander dan welke andere technologie dan ook. Thuis hebben de pc en de televisie dezelfde invloed: gelijke aantallen respondenten noemen de pc en de televisie als de belangrijkste technologie in hun huis.
In het algemeen laat het onderzoek zien dat het pc-gebruik snel blijft groeien; zowel thuis als op het werk benutten mensen de computer om steeds meer dingen mee te doen.
Microsoft heeft het onderzoek laten uitvoeren ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de IBM-pc. Volgens het onderzoek gebruiken mensen hun pc thuis gemiddeld elf uur per week, meestal voor email, het web, games en voor onderwijsdoeleinden. Bijna de helft van de respondenten gebruikt de pc om naar muziek te luisteren en te chatten. De meerderheid van de gebruikers geeft aan de pc thuis ook te gebruiken voor hun werk, waardoor zij meer vrijheid hebben om op verschillende locaties te kunnen werken.
De gemiddelde thuisgebruiker beschikt nu ongeveer vijf jaar over een computer. Twintig procent heeft al tien jaar of meer een thuis-pc en dertig procent beschikt thuis over meer dan één computer.
Op het werk is de invloed van de pc groter dan elke andere technologie, aldus het onderzoek. De meerderheid van de zakelijke gebruikers, 58 procent, beschouwt de machine als het belangrijkste apparaat op het werk, terwijl 18 procent de telefoon noemt, 8 procent de mobiele telefoon en 4 procent de fax en het kopieerapparaat.
De gemiddelde werknemer gebruikt de PC 22 uur per week, met name voor e-mail, internet en het toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×