'Geen bewijs Chinese oorsprong Code Red'

Chinese computerexperts hebben tegengesproken dat het 'Code Red'-wormvirus uit China afkomstig is. Geruchten hierover waren ontstaan toen besmette websites de melding toonden 'gehackt door Chinezen'.

"Er is geen bewijs dat de oorsprong van het virus hier ligt", aldus Wang Yan, medewerker van antivirusbedrijf Ruixin Computer Development Company uit Peking. Ook Liang Hong van een antiviruscentrum in Tianjin spreekt de geruchten tegen.
Bovendien zijn noch bij hem noch bij zijn collega meldingen binnengekomen dat het virus in China zou zijn opgedoken.
Het Code Red-virus werd voor het eerst actief op 19 juli jongstleden. Het besmette die dag meer dan 250 duizend systemen. Maandag waarschuwden de Amerikaanse FBI en andere veiligheidsinstanties voor een nieuwe opleving van het tijdgevoelige virus bij de overgang van de computerklok naar 1 augustus.
Het virus gebruikt een veiligheidslek in het softwareprogrammaatje Internet Information Server (IIS) van Microsoft. In dit geval alleen op computers waarop de
besturingsprogramma's Windows NT of Windows 2000 draaien. Bescherming tegen het virus is al enige tijd bereikbaar. Een gratis 'patch' of lapmiddel is op te halen op de website van Microsoft. Antivirusproducent Symantec verwacht zelfs dat wereldwijd meer dan driehonderdduizend computers besmet zullen raken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.