Red Hat en 3G Lab ontwikkelen draadloos OS

Linux-leverancier Red Hat en 3G Lab zijn een partnership aangegaan dat moet leiden tot een open source besturingssysteem voor mobiele apparaten.

De twee bedrijven zullen hiervoor Red Hat's eCOS software als basis gebruiken. Deze programmatuur is in tegenstelling tot Linux vooral bedoeld voor kleinere apparaten en randapparatuur als printers.
Red Hat en 3G Lab richten zich met het nieuwe OS opsmartphones die geschikt zijn voor de snelle 2,5G en 3G netwerken. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om op mobiele apparaten videoclips te bekijken en games te spelen.
De belangrijkste concurrentie voor het duo komt in de vorm van Microsoft's Stinger OS en Epoc, het besturingssysteem van Symbian. In tegenstelling tot het OS van Red Hat en 3G Lab zijn deze besturingsystemen niet open source, waardoor netwerkexploitanten en fabrikanten van mobiele apparatuur de software niet naar eigen gelang aan kunnen passen. "Fabrikanten krijgen complete vrijheid. Ze hebben de mogelijkheid om toepassingen te ontwerpen met een eigenlook enfeel", aldus Red Hat's Paul Beskeen tegenover Reuters.
De bedrijven hopen met het OS geld te verdienen door soft- en hardware-ondersteuning aan te bieden. Daarnaast geven ze de diverse fabrikanten de mogelijkheid om gebruik te maken van testfaciliteiten.
De eerste software code moet binnen enkele maanden beschikbaar zijn ophttp://sources.redhat.com/ecos/sources.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-01T00:00:00.000Z René van Vemde


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.