Managed hosting door True

Bill Freeze verruilt Dell voor KPNQwest

 

KPNQwest heeft Bill Freeze benoemd tot Executive Vice President en Chief Operating Officer. Freeze verlaat het computerbedrijf Dell, waar hij bijna drie jaar Vice President voor Noord-Europa was. Daarvoor werkte hij zestien jaar bij AT&T.

In zijn nieuwe rol bij KPNQwest neemt hij de leiding van een bedrijfsorganisatie die onlangs de aanleg van een van de belangrijkste netwerken in Europa voor meer dan driekwart heeft afgerond, met meer dan 15.300 km glasvezelkabel waarmee hoge-capaciteit bandbreedte wordt geleverd aan 41 van het uiteindelijke totaal van 50 Europese steden.
"Het is even stimulerend als uitdagend om toe te treden tot KPNQwest op het moment dat het naar voren komt als een van de leiders in de alternatieve telecom- en datacommunicatiemarkt in Europa," zegt Bill Freeze. Jack McMaster, directeur en ceo van KPNQwest, benadrukte dat het bedrijf op een 'keerpunt in zijn geschiedenis staat' nu het bedrijf op operationeel niveau winstgevend is.
Op de beurs heeft het bedrijf erg te lijden gehad onder de technologiecrisis. Vorige week werd bekend dat Qwest een kwartaalverlies van 3,3 miljard dollar geleden, vooral door het afwaarderen van het belang van 44 procent van de Amerikanen in de joint venture Met KPN in KPNQwest. Het belang van Qwest in de joint venture met KPN was door de zwaar gedaalde beurskoers van KPNQwest nog maar 2 miljard dollar waard tegen het dubbele op 31 december.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/143392). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×