Topman AMD: 'Intel intimideert klanten'

Topman Jerry Sanders van chipfabrikant AMD heeft rivaal Intel ervan beschuldigd dat het intimiterende tactieken gebruikt om klanten aan zich te binden.

AMD kwam eind vorige week met uiterst sombere verwachtingen over de resultaten voor het derde kwartaal. Volgens de chipbakker zal de omzet naar alle waarschijnlijkheid met 22 procent terugvallen naar 766 miljoen dollar.
Voor de winstwaarschuwing van AMD werd bekend dat topman Sanders in een interne notitie aan het personeel, gedateerd op 25 september, concurrent Intel ervan beschuldigt grote hoeveelheden geld uit te geven aan het intimideren van klanten. De belangrijkste concurrent van AMD zou er op die manier voor willen zorgen dat klanten chips van Intel blijven afnemen. Sanders bestempelde de tactieken in de interne brief zelfs als 'omkoping', maar verklaarde zich verder weinig zorgen te maken over een mogelijk succes van de vermeende acties. Volgens Sanders heeft Intel de Pentium-4 met een 'inferieure' oplossing in de markt gezet. De AMD-topman omschrijft de processor als 'een Porsche met fietswielen'. Volgens Sanders heeft Advanced Micro Devices met zijn Hammer-chips een goed alternatief in handen. 'Intel is doodsbang om met onze Hammer-processoren te concurreren', zo luidt de bewering van Sanders in de interne notitie. Intel heeft niet op de beschuldigingen van de AMD-topman gereageerd.
AMD en Intel vechten als de twee toonaangevende chipproducenten al enige tijd een heftige prijsoorlog uit, die is aangewakkerd door de aanhoudende malaise in de vraag naar chips. Uit recent onderzoek is gebleken dat AMD, ondanks de verbleekte financiële resultaten, er in slaagt marktaandeel van marktleider Intel af te snoepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-08T00:00:00.000Z Marten Dijkstra


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.