Bedrijven vinden oplossing mobile printing

Een coalitie van toonaangevende it-bedrijven heeft een oplossing gevonden voor een van de meest storende problemen voor mobiele employees. Het printen van documenten als men niet op de eigen werkplek zit.

Electronics for Imaging (EFI) is er in samenwerking met Adobe Systems, Xerox, Yahoo en een aantal andere partijen in geslaagd een op internet gebaseerde dienst te ontwikkelen, waarbij het gemakkelijker wordt vanaf diverse locaties bestanden uit te printen. De printopdrachten op afstand kunnen daarbij worden verstuurd via laptops, handhelds, tweeweg pagers of mobiele danwel conventionele telefoons.
 
Het nieuwe printsysteem, genaamd PrintMe Networks, werkt via het toekennen van een netwerkadres aan speciaal uitgeruste printers op lokaties zoals kantoren, print shops, hotels, luchthavens of thuislokaties. De gebruikers kunnen via het nieuwe online systeem documenten naar een specifieke printer sturen, of via het keypad op de printer specifieke documenten opvragen. Electronics for Imaging, dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van kleurenprinter-technologie, is daarnaast van plan een 'internetmagazijn' op te richten, waarin gebruikers hun printopdrachten kunnen opslaan.
 
Ook printergigant Hewlett-Packard ontwikkelt plannen om printen op diverse locaties mogelijk te maken. Samen met de marktleider in mobiele communicatie, Nokia, werkt HP aan een alliantie, waarbij het voor gebruikers van mobiele telefoons gemakkelijker moet worden om op uiteenlopende lokaties documenten te printen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.