Somberheid over Europese it-bestedingen

Het ziet er niet naar uit dat het it-bestedingspatroon in Europa op afzienbare termijn weer een opgaande lijn gaat vertonen.

Ongeveer 40 procent van 350 grootste Europese bedrijven zegt de komende twaalf maanden van plan te zijn besparingen door te voeren in de uitgaven aan informatie-technologie. Slechts 30 procent is van plan de uitgaven op te voeren. Hoewel de uitkomsten niet één op één vergelijkbaar zijn, toont een recent onderzoek van het Amerikaanse CIO Magazine aan, dat de Europeanen mogelijk nog terughoudender zijn dan de Amerikanen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat 35 procent van de Amerikaanse bedrijven het komende jaar van plan is de it-uitgaven op te schroeven en dat 'slechts' een kwart van plan is bezuinigingen door te voeren.
 
Het moment van meting van de beide onderzoeken loopt nogal uiteen. Zo is het Gartner-onderzoek in de periode juni-augustus - dus vóór de 11 septemberaanslagen - afgenomen en het Amerikaanse onderzoek in oktober. Maar Gartner heeft de respondenten vlak voor de bekendmaking van de resultaten in het Zuid-Franse Cannes nogmaals gepolst en daaruit kwam naar voren dat slechts 4 procent zich door de aanslagen heeft laten beïnvloeden bij het vaststellen van zijn it-budgetten. In een toelichting verklaren de researchers dat ze op basis van de cijfers niet eerder dan medio 2003 een opleving van de it-investeringen verwachten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.