Cable & Wireless reddingsboei Exodus

Cable & Wireless heeft een bod gedaan op een deel van de internetdatacentra van Exodus.

De Amerikaanse carrier heeft 850 miljoen dollar over voor dertig voornamelijk Amerikaanse centra. De Europese vestigingen, die Exodus januari dit jaar overnam van Global Crossing, vallen buiten het bod. Hen hangt mogelijk faillissement boven het hoofd.
 
Volgens Peter Eustace, woordvoerder van C&W is zijn bedrijf selectief omdat het alleen de datacentra met de beste infrastructuurvoorzieningen en bezetting wil kopen. C&W kocht in mei Digital Island, dat datacentra voor het hogere marktsegment exploiteerde. Exodus richt zich op het middensegment. C&W laat de meeste Europese Exodus-bezittingen buiten zijn bod. Het wil het datacentrum in Amsterdam, één in München, twee in Parijs en één in Ierland niet overnemen. In een datacentrum in Frankfurt en twee in Londen ziet het wel brood.
 
De Europese inboedel kwam begin dit jaar in Exodus' handen door de overname van de hosting-tak van Global Crossing. Deze carrier kreeg zes miljard dollar voor zijn elf Europese internetdatacentra, die opereerden onder de naam Global Center. Van deze overnamesom is 3,8 miljard dollar in contanten betaald. Door dergelijke exorbitant hoge leningen is Exodus in moeilijkheden geraakt. De rest van het overnamebedrag kreeg Global Crossing in aandelen; het heeft hierdoor nog een belang van 20 procent in Exodus.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de van 7 december 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-07T00:00:00.000Z Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.