Microsoft klaagt Lindows aan voor naam

Microsoft klaagt Linux-bedrijf Lindows aan wegens inbreuk op de merknaam Windows. Deze softwareproducent maakt een compatibiliteitslaag voor Linux zodat het Windows-applicaties kan draaien.

Deze uitvoering van het open source-besturingssysteem moet in de loop van volgend jaar uitkomen. "Wij vragen de rechtbank niet om de productontwikkeling van dit bedrijf te stoppen", aldus Microsoft-woordvoerder Jon Murchinson.
 
Hij stelt dat Lindows die naam voert zodat gebruikers een vertroebeld beeld krijgen van Lindows en Windows. "Zij moeten niet een naam gebruiken die het publiek kan verwarren en die inbreuk maakt op onze kostbare merknaam."
 
Lindows is gebaseerd op de compatibiliteitssoftware Wine (Wine Is Not an Emulator) die Linux in staat stelt een aantal dos- en Windows-applicaties te draaien. Wine loopt echter achter op de Directx-technologie van Microsoft. Deze generieke driver-laag wordt tegenwoordig veel gebruikt voor het aansturen van multimedia-hardware.
 
Michael Robertson, president van Lindows en voorheen van MP3.com, bestempelt Microsofts juridische actie als een stap tegen een mogelijke bedreiging van diens Windows-monopolie. "De kans dat mensen Microsoft verwarren met Lindows.com is nul."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.