Wegrestaurant wil flexibele werkplek worden

De Internetpilaar is al bijna een oude bekende in de AC-restaurants, maar het restaurant heeft sinds kort ook een aparte hoek voor telewerkers.

Volgens AC-directeur voor de Benelux H. Knusel is het inrichten van een speciale telewerkhoek een logisch voortborduren op de trend dat zakenmensen steeds vaker met hun relaties afspreken in wegrestaurants: voldoende parkeerruimte, geen tijdverlies in de files en geen geharrewar in overvolle steden.
De eerste AC Businesscorner staat in Bodegraven: halfronde, donkerblauwe zitjes met een computer in het midden bieden plaats aan de werkende mens. In de meest uitgebreide werkplek kunnen zes mensen tegelijk zitten. Met behulp van een webcam en een microfoon kan desgewenst live vergaderd worden met collega's in een ander land.
Op andere beschutte werkplekken kunnen vier mensen tegelijk werken, maar die moeten wel hun eigen laptop meenemen. Die kan dan ingeplugd worden op internet. Tenslotte is er de Flexseat, de minst luxe, waar één persoon tegelijk kan werken. Bij de kassa moet de mobiele werker eerst een kaartje kopen. Voor 15, 25 of 35 gulden per uur kan hij naar hartelust internetten en rapporten uitwerken. Voor printen, kopiëren en faxen moet overigens per pagina worden betaald.
Al jaren had AC aparte zitjes met openbare telefoons en een kastje met telefoonboeken. In de goede oude tijd kon de zakenman daar met enige privacy zijn telefoongesprekken voeren. Maar nu zijn de rode pluche bankjes bij de munttelefoons verlaten. "Ze worden bijna niet meer
gebruikt, iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje", zegt Knusel.
Knusel wil eind dit jaar een Businesscorner in alle AC-restaurants. "Er zijn zo'n 880.000 mensen die mobiel werken. Thuis werken is toch een beetje een solitaire aangelegenheid. Contact met klanten en collega's zal steeds vaker bij ons plaatsvinden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.