Nederland buiten reorganisatieplannen Bull

De recente reorganisatieplannen van het Franse automatiseringsconcern hebben in het thuisland Frankrijk nogal wat stof doen opwaaien.

In Nederland blijft het waarschijnlijk rustig, want volgens algemeen directeur E. Snoijink van Bull Nederland verandert er niets in de Nederlandse organisatie.
Enige tijd geleden kondigde Bull de samensmelting aan van zijnconsulting en systeemintegratie (CSI) eenheid en zijnoutsourcing en ondersteunende services (OSS) eenheid in de nieuwe divisie Integris. De Franse vakbonden zijn bang voor verlies van banen en vrezen bovendien dat Bull volledig wordt opgebroken en wellicht zelfs in onderdelen wordt verkocht. Ze hebben de Franse overheid, dat 16,3 procent van de aandelen Bull in bezit heeft, dan ook verzocht in te grijpen bij Bull.
Bull heeft al bekend gemaakt dat het zijn winstgevende smartcard-divisie en de software-eenheid Evidian van de hand wil doen. Met het geld dat dit oplevert, wil Bull de groeiende schuld van rond de 500 miljoen euro aflossen. Algemeen directeur Snoijink van Bull Nederland vindt de verkoop van beide bedrijfsonderdelen een goed idee, 'omdat Bull zich nu volledig kan gaan richten op haarcore business'. En daarbij gaat het dus omconsulting, systeemintegratie,outsourcing en services - verenigd in Integris - en om de infrastructuur onder de vlag van Bull Infrastructure. "Voor ons hebben de reorganisaties die nu bij Bull worden doorgevoerd in die zin geen consequenties."
Volgens Cyrille du Peloux, de man die de leiding heeft over de Integris-divisie, is de herstructurering binnen Bull 'iets dat móet gebeuren'. Volgens Du Peloux ligt de samensmelting tussen OSS en CSI in Integris op schema en moet deze in juni beklonken zijn. Maar: "We zijn een mogelijke overnamekandidaat. Niet dat we echt op zoek zijn naar een koper, maar een eventuele verkoop is iets dat zóu kunnen plaatsvinden".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.