Vobis onder moeders Italiaanse vleugels

Vobis Nederland is per 1 januari 2001 overgenomen door de Italiaanse Vobis Network Group. Dit heeft het computerspeciaalzaak-concern vandaag bekend gemaakt.

Na een periode waarin de nationale Vobis-vestigingen verzelfstandigd werden van de oorspronkelijke Duitse moederorganisatie is de nieuwe Italiaanse moeder bezig om de nationale vestigingen weer onder te brengen in één organisatie. Onlangs werd de Italiaanse Vobis Network Group wereldwijd eigenaar van de Vobis merknaam en de commerciële Vobismerken voor alle landen waar nog geen Vobisvestiging bestaat.
Even alles op een rijtje: Vobis Nederland behoorde tot de CBA. Dit bedrijf is opgericht door de Deutsche Bank en de Metro Group. De Italiaanse Vobis Network Group heeft Vobis Nederland dus overgenomen van CBA. Vobis Nederland maakt nu samen met Vobis Italië, Vobis Oostenrijk, Vobis Zwitserland, Vobis Polen en Vobis Rusland deel uit van de Vobis Network Group. Het totale aantal verkooppunten van deze groep bestaat uit 438, waarvan er 50 in Nederland te vinden zijn. De totale omzet van deze 50 winkels bedroeg in 2000 ruim 93 miljoen euro. De totale omzet van de Vobis Network Group was in 2000 meer dan 300 miljoen euro.
Hans Gijsen, algemeen directeur van Vobis Nederland is uitermate tevreden met de nieuwe moedermaatschappij: "We zitten met elkaar stevig in het zadel. Als Europese speler betekent dit een versterking van onze concurrentiepositie en in Nederland kunnen we nu een nog steviger positie innemen en verder bouwen aan het merk Vobis."
Vobis Duitsland, die niet onder de Italiaanse moeder valt, maakte afgelopen weekend in een Duitse krant bekend tien van de circa 160 Duitse filialen te sluiten. Vooral de concurrentie van onder andere supermarktketen Aldi is hier de grootste oorzaak van. Aldi zou computers tegen kostprijs aanbieden om zo klanten naar haar filialen te lokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-13T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.