Nederland binnenkort Linux-portal rijker

Stone IT, een Nederlandse Linux-dienstverlener en wederverkoper van Linux-distributies, gaat de bestaande portal Linuxland.nl uitbouwen.

Volgens initiatiefnemer Daniel Papen zijn Nederlandse consumenten op dit moment verstoken van eenportal speciaal gericht op het open bron besturingssysteem. Op Linuxland.nl treffen bezoekers vanaf 1 maart naast nieuws en gebruikersinformatie ook allerlei producten te koop aan, zo is de bedoeling. "Je ziet dat er in Nederland grote behoefte bestaat aan Linux-gadgets", aldus Papen. "De pinguïn is een belangrijk middel om je als Linux-gebruiker te onderscheiden van Microsoft. We verwachten dan ook de nodige T-shirts, petten en dergelijke te kunnen verkopen. Ook distributies van meerdere leveranciers zijn bij ons straks te koop."
Linuxland is nu nog een onderdeel van Stone IT maar de BV in oprichting moet op termijn los komen te staan van het moederbedrijf. "In maart beginnen we met zijn tweeën. Over drie jaar verwacht ik op een sterkte van minstens tien man personeel te zitten", vervolgt Papen. Linuxland zegt de marketingbestanden van Stone IT en andere databases aan te zullen spreken om consumenten geïnteresseerd in Linux op de komst van deportal te attenderen.
Ook andere bedrijven zien heil in het optuigen van eenportalspeciaal gericht op Linux. Ook Suse, één van de grotere distributeurs van het open bron besturingssysteem, heeft deze week een eigen portalsite ten doop gehouden. Opwww.portal.suse.com moeten Linux-enthousiastelingen vrijwel alles kunnen vinden wat van hun gading is. Het nieuws is niet beperkt tot de eigen distributie, maar er is ook algemeen nieuws over Linux en Linux-toepassingen te vinden. De eigen websitewww.suse.com (ofwww.suse.de voor wie het allemaal liever in het Duits leest) blijft gewoon intact.
Enige tijd terug is Nedplanet de Nederlandstalige linux-siteLinux.nl begonnen. Dit commerciële initiatief is een doorn in het oog van de Nederlandse Linux-gebruikersgroep (Nluug), omdat deze organisatie vindt dat de Linux-domeinnaam aan de gemeenschap toebehoort. In de ogen van de gebruikersgroep is het principieel onjuist om het domein dan ook commercieel uit te baten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.