Ook ontslagen bij Ericsson Nederland

Bij de vestiging van Ericsson in Rijen verdwijnen nog dit jaar honderd banen. Dit is onderdeel van de eerder ingezette bezuinigingsronde die wereldwijd tienduizend functies opslokt.

Berichtten wij eind maart nog dat in Zweden drieduizend Ericsson-werknemers de laan uitgaan, inmiddels blijkt dat het om vijfduizend mensen gaat. Eenzelfde aantal banen gaat in de rest van de wereld verloren. In Rijen moeten honderd mensen omzien naar een andere werkgever. In totaal werken er nu 1500 mensen; er zijn 2500 'Ericssonners' in heel Nederland. De Rijen-vestiging verzorgt vooral de sales en marketing van de telecomgigant in Nederland. Volgens persmanager Monique Mols is de ondernemingsraad bij de operatie betrokken en buigen zij zich, met het management, over de concrete uitwerking van de operatie om de doelmatigheid van de onderneming te verbeteren.
Dat geldt tevens voor de R&D-organisatie (Ericsson Eurolab Netherlands) met vestigingen in Rijen, Enschede en Emmen. Het lopende kwartaal houdt het bedrijf het huidige product- en dienstenportfolio van Eurolab tegen het licht. Wat de gevolgen van dat onderzoek zijn, is nog niet bekend.
Ericsson verklaart de efficiency-slag met de gewijzigde omstandigheden in telecommunicatie. Vooruitlopend op Gprs- en Umts-netwerken moet de onderneming zijn organisatie aanpassen: minder producten (de productie van mobieltjes is al verkocht aan Flextronic) en meer diensten.
Ericcson is actief in 140 landen en telt momenteel meer dan honderdduizend werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.