Pulse.Interactive koopt zichzelf terug

Het Amsterdamse bureau voor interactieve media Pulse.Interactive is sinds afgelopen vrijdag via een management buyout weer een zelfstandige onderneming.

Pulse.Interactive was op 28 februari 2000 overgenomen door Worldwide Xceed. "We hebben oorspronkelijk gekozen voor Xceed, omdat we de zelfde ideeën en cultuur hadden. Ook vonden we dat wij als Pulse een grote toegevoegde waarde hadden voor deze Amerikaanse onderneming door onze beoogde expansie en creatieve inbreng," aldus Yuri Dokter, oprichter en mede-directeur van Pulse Interactive.
Maar het ging bergafwaarts met Xceed: de aandelenkoers daalde op de Nasdaq van 49 dollar naar een paar cent. Dokter: "De koersdaling van Xceed had een negatieve impact op de afspraken die we hadden gemaakt tijdens de acquisitie. De expansie was van de baan en de door ons ingeslagen weg kwam in gevaar door gebrek aan financiering."
De directie van Pulse.Interactive, bestaande uit Gert Jan Kooistra en Yuri Dokter, heeft alle aandelen kunnen terugkopen van Xceed. Informal investors Carel Kouwenhoven en Hans Hompes hebben een optie op 40 procent van de aandelen verworven in ruil voor een kapitaalinjectie voor Pulse Interactive plus het geld om de aandelen terug te kopen. Kouwenhoven en Hompes vormden voorheen aandeelhouders en directie van Interim Technology.
Afgelopen maandag heeft Xceed surséance van betaling aangevraagd. "Er is door Xceed nooit een mededeling gedaan omtrent de surséance. We zijn de dans op het nippertje ontsprongen", zegt Kooistra.
Pulse.Interactive is eensolutions provider uit Amsterdam die sinds 1995 diverse interactieve oplossingen bedenkt en implementeert. Het bedrijf telt ruim 50 medewerkers en heeft onder meer gewerkt voor KPN, Philips, Lotto, KLM, NGN, PCM, Heineken, Herman Brood en SBS Net.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.