Tridion en Software AG in joint-venture

Het Duitse Software AG en het Amsterdamse Tridion hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Tridion zal daarbij het Software AG-product Tamino XML Database integreren in haar contentmanagement-oplossing DialogServer.

De geïntegreerde oplossing zal door beide partijen gezamenlijk op de markt worden gebracht. De beide bedrijven werken al intensief samen.
Meta Group voorspelt in een recent onderzoeksrapport dat in 2003 meer dan 95 procent van de tweeduizend grootste bedrijven ter wereld XML gebruikt voor het beheer van content. Met name voor deze markt is de nieuwe oplossing bedoeld. Volgens Andreas Zeitler, lid van de Raad van Bestuur van Software AG, voor ziet de planning "niet alleen in gezamenlijke marketing van de geïntegreerde oplossing, maar ook in uitbreiding van ons partnerprogramma met Tridion".
Volgens Jouk Pleiter van Tridion is deze overeenkomst niet de laatste. Tridion is van plan om ook andere XML ontwikkelings- en integratie-instrumenten van Software AG op te nemen, zodat er een compleet XML platform ontstaat.
Het in Darmstadt (Duitsland) gevestigde Software AG is zowel in Europa als daarbuiten een belangrijk leverancier van systeemsoftware. Met circa 3500 medewerkers en vestigingen in meer dan zeventig landen, verwacht Software AG over 2001 een omzet van meer dan zeshonderd miljoen euro te behalen. Tot de distributie- en technologiepartners van het bedrijf behoren marktleiders zoals IBM, Microsoft en Hewlett-Packard.
Tridion heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft vestigingen in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, en Stockholm.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-11T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.