Priority Telecom levert breedband TUE

UPC-dochter Priority Telecom gaat alle studenten en medewerkers van de TU Eindhoven een goedkope breedbandverbinding aanbieden die via de universiteit loopt.

Bijna alle 1.400 bewoners van panden van studenten-huisvestingsorganisatie Vestide maken al enkele maanden gebruik van dit breedbandige netwerk. Voor 25 gulden per persoon hebben ze snel internet zonder telefoontikken. Studenten en medewerkers die niet in een 'TU-huis' wonen, kunnen voor 45 gulden zo'n verbinding krijgen. Voor zowel de Vestide-aansluitingen als de overige aansluitingen heeft de TUE een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Priority Telecom Nederland voor de periode van vijf jaar.
"Het aanbod van snelle netwerkvoorzieningen aan studenten en medewerkers past in het streven van de universiteit om voorop te lopen in het toepassen van de modernste informatie- en communicatietechnologie in haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering", aldus Ronald Waterham, directeur ict van de TU Eindhoven.
De universiteit is vier jaar geleden gestart met een ingrijpend onderwijsvernieuwingsproject. In het kader van dit project worden studenten diverse faciliteiten geboden, zoals een laptop en software. Snel, goedkoop en permanent van huis uit toegang hebben tot het gesloten universiteitsnetwerk, en daarmee ook tot internet, vormt een onmisbaar onderdeel in dit geheel, vindt de universiteit. Hoeveel geld er is gemoeid met het goedkoop aanbieden van breedbandinternet aan de zesduizend studenten en medewerkers, is gisteren niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.