MS Active Directory slaat niet aan

Active Directory voor Windows 2000 wordt niet zo veel gebruikt als Microsoft wel zou willen. Zo blijkt uit studie van Giga Information Group en Sunbelt Software.

De twee hebben onderderzoek gedaan bij 1100 gebruikers van Windows 2000, van wie slechts tien procent zegt van plan te zijn Active Directory actief te gebruiken. Veel respondenten zijn bovendien niet bereid tijd en geld te investeren om IT-personeel met Active Directory te leren werken. Stu Sjouwerman van Sunbelt Software noemde de penetratiegraad van Active Directory 'bedroevend'.
Hoewel Microsoft volhoudt dat het gebruik van Active Directory op schema ligt, liet het gisteren weten dat het volgende maand op zijn TechED 2001 conferentie een nieuwe set plannings- en installatiehandleidingen zal presenteren, gebaseerd op de ervaringen van early adopters als Compaq, Continental Airlines en Wells Fargo Bank.
De vraag is of daarmee meer gebruikers van Windows 2000 over de streep getrokken kunnen worden. Want het is niet alleen op gebruiksvriendelijkheid dat Microsoft het aflegt tegen marktleider Novell. Diens directory services (NDS) zijn namelijk niet alleen eenvoudiger in het gebruik, ze bieden ook meer functionaliteiten. Sjouwerman denkt bovendien dat Microsoft er goed aan zou doen veel gratis training en advies te geven als het marktaandeel van Novell wil afsnoepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.