Van Boxtel opent publiek internetdebat

Onder de naam 'Log in op ontwikkeling' is gisteren een publiek internetdebat over ict en ontwikkelingssamenwerking van start gegaan.

Rogier van Boxtel, minister voor Grote steden- en integratiebeleid, ging als eerste van vijf bekende Nederlanders in debat met het publiek ophttp://www.oneworld.nl. 'Nederland Kennisland', initiatiefnemer van de bekende digitale trapvelden, leidt het debat dat op 29 juni 2001 wordt afgesloten met een aantal aanbevelingen over ict en ontwikkelingssamenwerking aan het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking, dat onder leiding staat van Eveline Herfkens.
De belangrijkste vraag is of en hoe ict kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen in ontwikkelingslanden en in Nederland. In hete-debate moeten twee ervaringswerelden (die van de digitale trapvelden en die van ontwikkelingssamenwerking) bij elkaar komen.
Het debat wordt gevoerd aan de hand van stellingen van Koos Andriessen (Iicd en Newconomy), Sjoera Dikkers (directeur Evert Vermeer Stichting), Rogier van Boxtel, Gerlach Cerfontaine (president-directeur Schiphol) en Rob van den Dool (minister van Ontwikkelingssamenwerking in het Kabinet on line). Deskundigen uit de hoek van de ontwikkelingssamenwerking en de digitale trapvelden debatteren aan de hand van deze stellingen.
Aanleiding voor het debat is de ontwikkeling van een beleidsplanict and development door het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking. Dit plan wordt in het najaar in de Tweede Kamer besproken. In de voorbereiding voor het beleidsplan consulteert het ministerie diverse experts uit de wereld van ontwikkelingssamenwerking. OneWorld Nederland verbreedt met "Log in op ontwikkeling" de consultatie naar een breder publiek.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.