Rechtbank handhaaft Newconomy-beslag PPN

De Amsterdamse rechtbank handhaaft het beslag dat Publishing Partners Nederland (PPN) heeft laten leggen ten laste van internetinvesteerder Newconomy.

Het beslag wordt gehandhaafd totdat er zekerheid is over de vordering die PPN op Newconomy zegt te hebben. Vorige week liet PPN, voorheen aandeelhouder van internetaanbieder Wish, beslag leggen op participaties van Newconomy.
Newconomy kocht vorig jaar maart een belang van 49 procent in Wish. Daarvoor had het al 7,5 procent van het bedrijf in handen. PPN verkreeg tevens een optie om het resterende 43,5 procents belang aan Newconomy te verkopen, hetgeen Newconomy op 26 juli ook daadwerkelijk deed.
De betaling van dit belang zou in fases plaatsvinden, maar Newconomy kampte gaandeweg met een kastekort en was daardoor niet meer in staat direct met het gewenste bedrag over de brug te komen. Beide partijen spraken daarom een aangepaste betalingsregeling af, maar deze wordt door Newconomy inmiddels als nietig beschouwd.
PPN eist nu de betaling van 43 miljoen euro, een restant van de oorspronkelijke verkoopsom van Wish. Newconomy heeft laten weten van zijn kant alle verplichtingen te zijn nagekomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.