Managed hosting door True

'Kabinet moet blijven investeren in ict'

 

Het kabinet trekt in de begroting 2002 te weinig geld uit voor ict. Dat vindt EPN, het 'platform voor de informatiesamenleving'.

Het onafhankelijke platform, waarin het bedrijfsleven, de wetenschap, de politiek en de overheid zijn vertegenwoordigd, stelt vast dat het Paarse kabinet de ict weliswaar expliciet noemt als een middel om maatschappelijke problemen op te lossen, maar dat dit in de begroting niet overal wordt ondersteund. Zo zou voor de ict in de zorgsector - die nu onvoldoende is ontwikkeld - veel meer geld beschikbaar moeten komen.
Toch leest EPN ook veel positieve dingen in de rijksbegroting. Zo wil het kabinet de ict-inspanningen op het gebied van onderwijs, 'e-regering' en innovatie structureel verhogen. Ook zet Paars-II zich in voor een wijdvertakt breedbandnetwerk in ons land. EPN stelt bij het laatste wel vast dat de aansluiting van dunner bevolkte gebieden op dat netwerk een extra inspanning vraagt van het kabinet.
In de zorgsector is een forse verhoging van de ict-budgetten nodig, zo vindt EPN. Het huidige gemiddelde van 1,5 à 2 procent moet binnen twee jaar omhoog naar ten minste 5 procent, aldus het platform in een reactie op de begroting.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×