EZ subsidieert breedbandnetwerken

Het gebruik van breedbandige glasvezelverbindingen krijgt een stimulans. Minister Jorritsma (Economische Zaken) stelt 6,8 miljoen euro beschikbaar om de toegankelijkheid en effectiviteit van bestaande breedbandnetwerken te vergroten. Het geld is bestemd voor het uitvoeren van een aantal lokale voorbeeldprojecten.

Dit soort glasvezelverbindingen is van groot belang voor de ontwikkeling van de elektronische snelweg. Gebruik hiervan wordt belemmerd door de 'laatste kilometer'-problematiek: via de lokale netten is vaak geen aansluiting mogelijk op deze snelle netwerken.
De nieuwe subsidieregeling Technologische Samenwerking ondersteunt risicovolle investeringen in onderzoek en ontwikkeling. In juli is advies uitgebracht over de versterking van het Nederlandse ict-onderzoek. Dit advies van de Taskforce Le Pair zal worden meegenomen in de Bouwstenen-notitie ict, die de Tweede Kamer binnenkort krijgt. Deze notitie legt de grondslagen voor een structurele verhoging van de ict-inspanningen op het gebied van onderwijs, e-government en innovatie. Tevens geeft het stuk een beeld van de wijze waarop versneld tot de uitrol van een wijdvertakt breedband netwerk in Nederland valt te komen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 21 september 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.