Managed hosting door True

Stop Bredband tegenvaller voor Kenniswijk

 

Het project Kenniswijk Eindhoven kampt met een grote tegenslag: Bredband Benelux, de leverancier van het glasvezelnet met breedbandvoorzieningen is verdwenen.

Het Zweedse moederbedrijf zag tamelijk onverwacht geen brood meer in de vorig jaar gelanceerde ambitieuze plannen om in Nederland een stevige marktpositie te veroveren. Ook voor de medewerkers van Bredband Benelux kwam het besluit als een verrassing.
 
Het Rijk wil de komende vijf jaar honderd miljoen gulden investeren in het project op voorwaarde dat het bedrijfsleven evenveel bijdraagt. In delen van Eindhoven en Helmond zouden het komende jaar minstens twintigduizend huishoudens aangesloten moeten zijn op het glasvezelnet voor een laag tarief. Via het breedbandsysteem kunnen de gebruikers razendsnel en optimaal gebruik maken van alle mogelijke diensten op de elektronische snelweg. De gemeenten Eindhoven en Helmond zijn hard bezig om de dienstverlening op internet beter op poten te zetten in het kader van het project.
 
Het project moet duidelijk maken hoe ict het leefpatroon van mensen beïnvloedt. De projectleiding gaat er vooralsnog van uit dat op korte termijn een of meer andere breedbandproviders in het project zullen stappen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×