Philips-top wil meer groei en rendement

Philips-topman Gerard Kleisterlee gaat samen met de financiële man Jan Hommen het elektronicaconcern transformeren naar een technologiebedrijf met een hoge groei.

Zo luidt de doelstelling van Philips na een herschikking van de functies in de Raad van Bestuur. Daarbij wordt chief financial officer (cfo) Hommen vice voorzitter en treedt Alcatel-topman Gottfried Dutiné per 1 februari volgend jaar toe als lid van het bestuur. Dutiné volgt John Whybrow op die in 2002 met pensioen gaat. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de digitale netwerkactiviteiten.
 
Ook Ad Huijser, die in mei van dit jaar werd benoemd tot chief technology officer (cto), gaat deel uitmaken van het hoogste college van Philips. Huijser is al sinds 1970 in dienst bij Philips op diverse onderzoekslocaties en in de halfgeleiderdivisie.
 
Arthur van der Poel, die reeds lid is van de Raad van Bestuur, gaat zich behalve met de divisies Componenten en Halfgeleiders, ook bezighouden met het interne kwaliteitsprogramma binnen Philips. Het is de bedoeling dat hij samen met Jan Hommen gaat werken aan de verdere stroomlijning van het concern, wat uiteindelijk een besparing van 25 procent in de overheadkosten moet opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.