NTT DoCoMo bekijkt groter belang KPN Mobile

Het Japanse NTT DoCoMo overweegt zijn huidige belang in KPN Mobile uit te breiden. Dat heeft Kiyoyuki Tsujimura, general manager van DoCoMo's global business department, verklaard in een interview met persbureau Bloomberg.

Op dit moment bedraagt het belang van de Japanners in de mobiele tak van KPN 15 procent. Beide partijen willen op basis van NTT DoCoMo's i-mode-technologie, in zowel Nederland, Duitsland, België als Italië, internetdiensten via de mobiele telefoon gaan aanbieden. In de daarvoor opgerichtejoint venture heeft KPN 90 miljoen euro gestoken en NTT DoCoMo 50 miljoen euro.
Voor KPN zou een toename van het belang van NTT DoCoMo een welkome kapitaalsinjectie betekenen. Vorig jaar betaalden de Japanners al ongeveer vier miljard euro voor het 15-procents belang in KPN Mobile en dat leverde KPN over 2000 een boekwinst van 2,3 miljard euro op. Zonder de deelname van NTT DoCoMo zou KPN het jaar zwaar in het rood hebben afgesloten.
Voor NTT DoCoMo betekent de uitbreiding van de deelname in KPN Mobile dat het een grotere greep krijgt op de promotie van i-mode in met name de Noord-Europese markt. Op dit moment maken in Japan al 22,4 miljoen consumenten gebruik van de i-modeservices, die onder andere bestaan uit spelletjes en informatieverstrekking. Maar de Japanners streven ernaar hun i-modeservices op wereldwijde schaal aan de man te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.