Neways houdt rekening met zwaar 2002

Neways Electronics heeft over het afgelopen jaar een nettoverlies moeten incasseren van 21,1 miljoen euro.

Het omvangrijke verlies is voornamelijk toe te schrijven aan een last van 21,4 miljoen euro voor herstructureringen. Zonder deze kosten zou de nettowinst uitgekomen zijn op 0,3 miljoen euro. In 2000 boekte het elektronicaconcern nog een winst van 3,1 miljoen euro. De omzet kwam over 2001 8,2 procent lager uit dan over het jaar ervoor en bedroeg 202 miljoen euro.
 
Neways had over het afgelopen jaar, net zoals de meeste ict-bedrijven, last van de economische tegenwind en de sterk verminderde vraag naar technologieproducten. Vooral in de markt voor telecom- en halfgeleiderproducten moest Neways forse tegenslagen incasseren, hetgeen leidde tot een omvangrijke reorganisatie waarbij verliesgevende onderdelen werden afgestoten.
 
Door de reorganisaties heeft Neways volgens eigen zeggen een betere uitgangspositie voor 2002. Maar het bedrijf constateert tevens dat het marktklimaat in de eerste maanden van dit jaar verder is verslechterd en dat er nog geen uitzicht is op herstel in de tweede helft. Neways houdt dan ook een slag om de arm om eventueel verdere herstructureringen door te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.