Microsoft en Sec in gesprek over rapportage

Microsoft en de Sec onderhandelen over een regeling omtrent beschuldigingen dat het softwareconcern onzorgvuldig is omgegaan met zijn financiële rapportage.

Volgens de Securities and Exchange Commission (Sec) zou Microsoft in het verleden misleidende verklaringen over de financiële stand van zaken hebben afgegeven, om zodoende Wall Streets behoefte aan een constante en niet té uitbundige groei in omzet en winst te bevredigen.
 
Als onderdeel van de overeenkomst, die volgens The Wall Street Journal nog weken op zich kan laten wachten, zou Microsoft geen boete hoeven te verwachten. Wel zou de Sec aansturen op een civiele aanklacht tegen het softwareconcern over een falend boekhoudbeleid. Het resultaat van een dergelijke zaak zou zijn, dat het geval wordt beschouwd als een 'klein vergrijp'.
 
De acties van de Sec zijn opnieuw een teken dat de Amerikaanse beurswaakhond, met name na het Enron-schandaal, geen gelegenheid onbenut laat om beursgenoteerde (it-)bedrijven aan te spreken op hun boekhoudbeleid. De Sec stelt zich vooral hard op tegenover boekhoudtrucs, die de belegger het zicht op de werkelijke financiële situatie van een bedrijf ontnemen. Microsoft heeft in een reactie laten weten dat het zijn financiële rapportageverplichtingen 'zeer serieus' neemt en dat het 'hard werkt om in alle facetten te voldoen' aan de regels die daarvoor gelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-30T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.